Igiena este foarte importanta pentru sanatatea oricui, de aceea este ideal ca oriunde s-ar afla, oamenii sa incerce sa pastreze in permanenta un spatiu cat mai curat. Mai ales daca este vorba despre o familie cu copii mici, sau chiar detinatoare a unui animal de companie, curatenia, igiena este esentiala. 

Desi nu se numara printre aparatele de curatat foarte des intalnite in locuinte, aspiratoarele cu aburi sunt tot mai cautate si la noi, incet dar sigur, oamenii devenind constienti de avantajele unui asemenea ajutor in gospodarie.

Luand in calcul beneficiile pe care le ofera, intai din punctul de vedere al curateniei, un astfel de aspirator aduce un plus la capitolul comoditate, si nu in ultimul rand, timp. Si este perfect pentru cei care sunt obsedati ca rosturile dintre bucatile de gresie sa isi pastreze culoarea originala.

Cum functioneaza un aspirator cu aburi?
Un aspirator cu aburi are, in principiu, acelasi mod de utilizare ca si orice alt aspirator.

Ceea ce il face mai eficient, nu este puterea de aspirare, ci capacitatea lui de a retine particolele de praf, in proportie de 100%, comparativ cu aspiratoarele dotate cu filtru obisnuit, care nu doar ca nu pot retine praful, dar nu actioneaza nici asupra bacteriilor.

Avand filtru, aspiratorul cu aburi va reusi sa rezolve si problema particolelor de mucegai sau de polen, atat de daunatoare mai ales in cazul alergiilor, si vor dezinfecta podelele sau covoarele cu ajutorul aburului emanat la 100°C.

Si asta nu este tot! Un aspirator cu aburi modern si performant este dotat cu accesoriile necesare pentru curatarea geamurilor, a oglinzilor, a faiantei, obiectelor sanitare, igienizarea canapelelor si a saltelelor, ba chiar ar putea si calca daca ar avea un fier de calcat compatibil cu statia.

Caracteristici importante pentru alegerea unui aspirator cu aburi
Este evident ca un aspirator cu aburi ar ajuta din foarte multe puncte de vedere in orice gospodarie. Oricine ar alege sa aiba o casa perfect curata si in plus sa renunte la tot felul de accesorii incomode, care ocupa si mult loc, de genul mopurilor, galetilor, carpelor de sters, etc. Insa cum stim ce este cu adevarat important la un aspirator cu aburi?

In primul rand puterea motorului este deosebit de importanta. Aceasta se regaseste in puterea de emanare a aburului, si prin urmare la eficienta cu care suprafetele vor fi curatate si dezinfectate. Pentru ca un motor sa fie suficient de puternic ar trebui sa aiba aproximativ 1500-2000W. Cu cat mai puternic cu atat mai bine.

Un aspirator cu aburi foarte bun, care sa poata fi folosit la cat mai multe activitati, trebuie sa aiba accesoriipentru diferite functii. Pentru aspirat, pentru spalat podele, pentru spalat covoare, geamuri si oglinzi, obiecte sanitare, pentru colturi, etc.

Un alt aspect de care e bine sa tineti cont sunt semnalele sonore pentru avertizare atunci cand se goleste rezervorul cu apa, sau atunci cand se incalzeste apa. Nu este suficieta afisarea unui semnal intermitent pe display-ul aspiratorului, pentru ca atentia este indreptata asupra suprafetelor curatate, deci mult mai eficienta ar fi avertizarea sonora.

Greutatea este si ea foarte importanta, mai ales daca aspiratorul va fi folosit intr-o casa mare, sau chiar cu etaj. Sunt zone, cum ar fi scarile, in care aspiratorul trebuie ridicat; o greutate mare a aspiratorului, ar ingreuna foarte mult situatia, tocmai din acest motiv trebuie ales un aspirator care sa poata fi ridicat cu usurinta.

Aspiratorul cu aburi poate fi un foarte bun aliat in activitatea casnica, salvand foarte mult timp si reusind sa igienizeze foarte bine suprafetele, pentru ca microbii si bacteriile sa nu mai constituie un pericol. Tinand cont de criteriile enumerate mai sus, puteti alege un aspirator cu aburi care sa va ajute in treburile casei.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!